In stadiu teoretic

Interfaţa de floppy disk - Versiunea 1.1


Urmează descrierea unei interfeţe de floppy disk derivată din Versiunea 1.0, la care am adoptat folosirea unui semnal unic de READY pe cablul de date, comun pentru toate unităţile legate la acelaşi cablu. Am denumit această versiune "Versiunea 1.1".

Scheme v.1.1

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No problem... you can click here to download the PDF file.

Caracteristici v.1.1:

  • Schema de principiu este modificată faţă de cea din manualul hardware original. Este folosit un semnal READY unic pe fiecare cablu de date. Ca urmare multiplexorul U04 este eliminat (cu eliminarea posibilităţii folosirii unităţilor de 8", semnalul de clock de 16 MHz nemaifiind folosit), la fel este eliminat şi U11 (switch manual pentru selectarea tipului fiecărei unităţi - 8" (16MHz) sau 5 1/4" (8 MHz)).
  • Este menţinută configuraţia cu 4 conectori de cablu spre unităţi a Versiunii 1.0 (2 interni şi 2 externi), cu deosebirea că acum cablurile de date folosite cu aceşti conectori folosesc un semnal unic de READY. Ca urmare, JFDI2 şi JFDE2 pot folosi cabluri de date standard cu torsadare, nemodificate, la care se pot cupla cîte 2 unităţi simultan.Cablajul imprimat - v.1.1

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No problem... you can click here to download the PDF file.