Documentaţie

Am grupat aici copii ale unor documente referitoare la proiectul iniţial original CoBra.

In plus, diverse documente referitoare la cazul particular al activităţii mele în materie de construcţie a acestui calculator, pe vremea respectivă (1990-1996). Mai exact, atunci am asamblat două plăci de bază de CoBra şi interfeţele lor pentru floppy disk. Prima placă de bază pe care am asamblat-o este de culoare gri (nu are lac de protecţie, sticlotextolitul este neacoperit şi doar traseele de cupru sînt cositorite). Ulterior am asamblat a doua placă de bază, care este de culoare verde datorită lacului de protecţie aplicat din fabrică. În continuare am să mă refer la ele ca fiind una "placa gri" iar cealaltă "placa verde".

Placa de bază gri

Placa de bază verde


Împreună, acestea sînt documentele de la care am pornit proiectul in toamna lui 2009 şi care stau la baza tuturor dezvoltărilor ulterioare.

În afară de cele de mai sus, am mai inclus o secţiune cu documentaţie utila în studiul acestui calculator (unele însă fără absolut nici o legătură, dar posibil de interes pentru interesaţii de electronică), cum ar fi cărţi scanate de mine, foi de catalog ale diverselor circuite integrate (TTL, memorii, procesorul Z80 şi perifericele aferente, documentatie de firmă despre sistemul de operare CP/M şi altele. Această secţiune este in principiu în continuă evoluţie (voi adăuga noi materiale pe măsură ce le găsesc sau scanez).

1. Documente originale (vechi):

Cele două imagini ale cablajului ORIGINAL al plăcii de bază, precum şi manualul hardware ORIGINAL scanat sînt practic elementele de bază, cele mai importante, care mi-au permis începerea acestui proiect cu şanse mari de reuşită. De aceea cu ocazia asta îi mulţumesc în mod special lui Roelof Koning din Olanda pentru aceste informaţii esenţiale. L-am rugat să scaneze special pentru mine copia manualului original pe care o are, grayscale la o rezoluţie de 300 dpi. Asta a permis o reproducere integrală a tuturor informaţiilor din el. Fără aceste două informaţii nu cred că aş mai fi putut să ajung prea uşor la ceea ce se vede pe acest website.

      Pentru a ajunge la o concluzie corectă pe cale logică, am adoptat o tactică mai muncitorească, oarecum arheologică: am vrut să pornesc de la datele de bază cunoscute despre proiectul original "oficial", laolaltă cu datele adunate din experienţa mea personală, şi să le introduc manual în programe CAD moderne. Am luat imaginile cablajului original şi le-am folosit ca fundal pentru desenarea MANUALĂ în pcb a cablajului. Apoi separat, am luat schemele din manualul original şi le-am introdus în gschem, după care am căutat să compar lista de conexiuni rezultată din cablajul desenat cu lista de conexiuni rezultată din schemele desenate. Apoi am examinat diferenţele în paralel cu toate modificările vizibile pe placa de bază CoBra construită de mine, astfel ajungînd la lista de modificări prezentată aici şi deci implicit la forma FUNCŢIONALĂ a proiectului original ("versiunea 0"). Procesul a luat ceva timp (vreo doi ani şi ceva, în condiţiile în care a mai trebuit şi să frecventez un job cu care-mi cîştig pîinea şi am mai avut şi fericirea să am nişte probleme grave de sănătate).

2. Documente referitoare la şi obţinute prin studierea unei plăci de bază CoBra asamblată de mine în anii '90:

3. Diverse scheme şi note copiate de la diverse persoane pe vremea respectivă (scanate):

4. Documente reeditate de mine într-un format civilizat:

5. Documente adiţionale fără legătură directă cu CoBra:1. Documente originale:Cablajul plăcii de bază CoBra originale, prin amabilitatea lui Roelof Koning

Faţa cu piese, văzută dinspre piese:

Faţa opusă pieselor, văzută dinspre partea opusă pieselor:Manualul hardware CoBra original scanat,
prin amabilitatea lui Roelof Koning

Manualul CP/M original CoBra - copie xerox

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No problem... you can click here to download the PDF file."CoBra se prezintă"

"Manual de utilizare OPUS"

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No problem... you can click here to download the PDF file.

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No problem... you can click here to download the PDF file.2. Documente referitoare la şi obţinute prin studierea unei plăci de bază CoBra asamblată de mine în 1991:      In continuare, două hărţi grafice cu modificări (cîte o hartă pentru fiecare faţă a cablajului original al plăcii de bază) şi o listă a acestor modificări (tăieturi de trasee şi conexiuni suplimentare) obţinute prin examinarea plăcii de bază verde pe care am construit-o în 1991 şi care conţinea modificarea de 80KB RAM, modificarea de 80 de caractere pe linie în CP/M, o modificare pentru acces la scriere în zona Basic pentru un Basic cu NMI, buton adăugat pentru reset în configuraţia de pornire (reset Cobra), buton NMI. Cele două hărţi conţin explicaţia grafică a tuturor tăieturilor de trasee şi a legăturilor suplimentare enumerate în listă. Trebuie avut în vedere că aceste modificări funcţionau în combinaţie cu două plăcuţe suplimentare de cablaj imprimat care conţineau modificarea de 80K şi modificarea de 80 caractere pe rînd în CP/M plus alte cîteva mici îmbunătăţiri. Schemele acestor modificări precum şi cele două plăcuţe de cablaj sînt prezentate după lista de modificări, ele fiind conectate cu fire suplimentare la diverse puncte de pe placa de bază, conform descrierilor de pe cablaje.

Modificări placa de bază, faţa 1 (cu piese):

Modificări placa de bază, faţa 2 (opusă pieselor):Lista de modificări conexiuni placa de bază:

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No problem... you can click here to download the PDF file.Schemele a două module suplimentare cu modificări:

Este vorba de două mici circuite asamblate de mine şi ataşate la placa de baza prin fire, circuite care conţin în esenţă modificarea de 80K, modificarea de 80 caractere pe linie în CP/M, un circuit pentru generarea semnalului NMI la apăsarea unui buton, şi alte cîteva mici modificări neesenţiale. Subliniez că aici e vorba de un cazul particular al soluţiei adoptate de mine pentru realizarea efectivă a acestor modificări în condiţiile artizanale şi cu mijloacele de care dispuneam eu la vremea respectivă. Nu e tocmai o realizare tehnică de excepţie (după părerea mea e ciobăneasca) dar asta am putut eu să fac la momentul respectiv.

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No problem... you can click here to download the PDF file.Cablajul circuitului #1 :

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No problem... you can click here to download the PDF file.

Cablajul circuitului #2 :

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No problem... you can click here to download the PDF file.3. Diverse scheme şi note copiate de la diverse persoane pe vremea respectivă (scanate):Modificarea de 64K:

Modificarea de 80K:Modificarea de 80 caractere pe rînd în CP/M:


În colţul din dreapta sus este schema de principiu (un comutator + 6 diode) pe care am primit-o de la altcineva. Mai jos este implementarea cu două comutatoare şi trei porţi ŞI, iar jos de tot este implementarea finală, cu comutarea prin software controlată de semnalul O5 (bitul 5 al portului de ieşire). Această modificare necesită un sistem de operare CP/M modificat.

Harta memoriei pentru configuraţia de 80K RAM (modificarea de 80K RAM):Dispunerea pinilor pentru cîteva circuite integrate:

Schemă de codor PAL cu TTL-uri:

4. Documente reeditate de mine într-un format civilizat:NOTA: Manualul hardware tradus in engleza este deocamdata neterminat, lipsind ultimele pagini (64-70) cu plasarea componentelor pe cablajul sursei, cu interfata pentru monitorul RGB si cu plasarea componentelor pe placa de baza. Totusi urmaresc (evident) sa finalizez si acest lucru, si de asemenea sa scot si o versiune identica dar in limba romana. Deocamdata, in limba romana exista cel putin versiunea scanata de Roelof, care este prezentata integral mai sus pe aceasta pagina.

Manualul hardware original CoBra
reeditat si tradus în engleză

Manualul Basic original CoBra reeditat

Manualul CP/M original CoBra reeditat5.1 Foi de catalog ale familiei logice TTL:74004 porti SI-NU cu cite 2 intrari
74024 porti SAU-NU cu cite 2 intrari
74034 porti SI-NU cu cite 2 intrari si iesiri cu colector in gol
74046 porti inversoare
74056 porti inversoare cu iesiri cu colector in gol
74066 porti inversoare de putere cu iesiri cu colector in gol (30V)
74076 porti buffer de putere cu iesiri cu colector in gol (30V)
74084 porti SI cu cite 2 intrari
74094 porti SI cu cite 2 intrari si iesiri cu colector in gol
74103 porti SI-NU cu cite 3 intrari
74113 porti SI cu cite 3 intrari
74123 porti SI-NU cu cite 3 intrari si iesiri cu colector in gol
74132 porti SI-NU TRIGGER SCHMITT cu cite 4 intrari
74146 porti inversoare TRIGGER SCHMITT
74153 porti SI cu cite 3 intrari si iesiri cu colector in gol
74166 porti inversoare de putere cu iesiri cu colector in gol (15V)
74176 porti buffer de putere cu iesiri cu colector in gol (15V)
74196 porti inversoare TRIGGER SCHMITT cu iesiri totem-pole
74202 porti SI-NU cu cite 4 intrari
74212 porti SI cu cite 4 intrari
74244 porti SI-NU TRIGGER SCHMITT cu cite doua intrari si iesiri totem-pole
74264 porti SI-NU cu cite 2 intrari si iesiri cu colector in gol (15V)
74273 porti SAU-NU cu cite 3 intrari
74301 poarta SI-NU cu 8 intrari
74316 elemente de intirziere
74324 porti SAU cu cite 2 intrari
74334 porti SAU-NU cu cite 2 intrari si iesiri cu colector in gol
74374 porti buffer SI-NU cu cite 2 intrari
74384 porti SI-NU cu cite 2 intrari si iesiri cu colector in gol
7442Decodor binar-zecimal
7446Decodor/driver BCD-7 segmente cu iesiri cu colector in gol (30V)
7447Decodor/driver BCD-7 segmente cu iesiri cu colector in gol (15V)
7448Decodor/driver BCD-7 segmente cu iesiri cu colector in gol (5,5V) cu rezistori pull-up inclusi
7449Decodor/driver BCD-7 segmente cu iesiri cu colector in gol (5,5V)
74512 porti SI-SAU-NU cu 2x2 intrari
74732 bistabili J-K Master-Slave cu intrari de CLEAR
74742 bistabili tip D cu intrari de PRESET si CLEAR si actionati pe frontul pozitiv al tactului
74754 bistabili de stocare cu iesiri complementare (16 pini)
74774 bistabili de stocare (14 pini)
7485Comparator cu magnitudine de 4 biti
74864 porti SAU EXCLUSIV cu cite 2 intrari
7490Numarator zecimal, divizor cu 2 si divizor cu 5
7492Numarator divizor cu 12, divizor cu 2 si divizor cu 6
7493Numarator binar pe 4 biti
7495Registru de deplasare pe 4 biti cu acces paralel
741072 bistabili J-K cu intrari de CLEAR
741092 bistabili J-K cu intrari de PRESET si CLEAR si actionati pe frontul pozitiv al tactului
741122 bistabili J-K cu intrari de PRESET si CLEAR si actionati pe frontul negativ al tactului
741222 monostabili retriggerabili cu rezistori interni de temporizare
741232 monostabili retriggerabili cu rezistori externi de temporizare
741254 buffere de magistrala cu iesiri tri-state si intrari de ENABLE
741264 buffere de magistrala cu iesiri tri-state si intrari de ENABLE
741302 monostabili retriggerabili cu rezistori externi de temporizare
741324 porti SI-NU TRIGGER-SCHMITT
741364 porti SAU EXCLUSIV cu cite 2 intrari si iesiri cu colector in gol
74138Decodor/demultiplexor de la 3 linii la 8 linii
741392 decodoare/demultiplexoare de la 2 linii la 4 linii
74145Decodor/driver de la BCD la zecimal
74147Multiplexor/codor de la 10 linii la 4 linii (BCD)
74148Multiplexor/codor de la 8 linii la 3 linii (octal)
74150Multiplexor 16:1
74151Multiplexor 8:1
741532 multiplexoare 4:1
741552 demultiplexoare de la 2 linii la 4 linii
741562 demultiplexoare de la 2 linii la 4 linii cu iesiri cu colector in gol
741574 multiplexoare 2:1
741584 multiplexoare 2:1 cu iesiri inversate
74160Numarator zecimal sincron cu intrare asincrona de CLEAR
74161Numarator pe 4 biti sincron cu intrare asincrona de CLEAR
74162Numarator zecimal sincron cu intrare sincrona de CLEAR
74163Numarator pe 4 biti sincron cu intrare sincrona de CLEAR
74164Registru de deplasare pe 8 biti cu intrare seriala si iesire paralela
74165Registru de deplasare pe 8 biti cu intrare paralela si iesire seriala
74166Registru de deplasare pe 8 biti cu intrare paralela sau seriala si iesire seriala
74169Numarator sincron pe 4 biti bidirectional
74173Registru tip D pe 4 biti cu iesiri tri-state
741746 bistabili tip D cu CLEAR asincron
741754 bistabili tip D cu CLEAR asincron si iesiri complementare
74181ALU / Generator de functii
74190Numarator sincron BCD bidirectional
74191Numarator sincron pe 4 biti bidirectional
74192Numarator sincron BCD bidirectional cu doua intrari de tact
74193Numarator sincron pe 4 biti bidirectional cu doua intrari de tact
74194Registru de deplasare pe 4 biti universal bidirectional
742212 monostabili/multivibratori cu intrari TRIGGER-SCHMITT
742408 buffere si drivere de linie cu iesiri tri-state
742418 buffere si drivere de linie cu iesiri tri-state
742434 transceivere de magistrala, asincrone bidirectionale
742448 buffere si drivere de linie cu iesiri tri-state
742458 transceivere de magistrala, asincrone bidirectionale cu iesiri tri-state
74246Decodor/driver de la BCD la sapte segmente cu iesiri cu colector in gol (30V)
74247Decodor/driver de la BCD la sapte segmente cu iesiri cu colector in gol (15V)
74248Decodor/driver de la BCD la sapte segmente cu iesiri cu colector in gol si rezistori pullup interni (5.5V)
74251Multiplexor 8:1 cu iesiri tri-state
742532 multiplexoare 4:1 cu iesiri tri-state
742574 multiplexoare 2:1 cu iesiri tri-state
742584 multiplexoare 2:1 cu iesiri tri-state negate
74259Latch adresabil pe 8 biti
742664 porti SAU-EXCLUSIV-NU cu iesiri cu colector in gol
742738 bistabili tip D cu stergere asincrona
742794 latch-uri S-R
74280Generator/verificator de paritate pe 9 biti
74283Sumator pe 4 biti cu bit de carry rapid
74290Numarator decadic pe 4 biti
74292Divizor programabil de frecventa / cronometru digital
74293Numarator pe 4 biti
74294Divizor programabil de frecventa / cronometru digital
74295Registru de deplasare stinga/dreapta pe 4 biti cu iesiri tri-state
742984 multiplexoare 2:1 cu stocare
74299Registru universal de deplasare/stocare pe 8 biti cu iesiri tri-state si stergere asincrona
74348Codor cu prioritate de la 8 la 3 linii cu iesiri tri-state
743656 drivere de magistrala cu iesiri tri-state
743666 drivere de magistrala cu iesiri tri-state negate
743676 drivere de magistrala cu iesiri tri-state
743686 drivere de magistrala cu iesiri tri-state negate
743738 latch-uri tip D transparente cu iesiri tri-state
743748 bistabili tip D cu actionare pe front si iesiri tri-state
74375Latch bistabil pe 4 biti
743778 bistabili cu cite o singura iesire
743786 bistabili cu cite o singura iesire
743794 bistabili cu cite doua iesiri (complementare)
743902 numaratoare decadice
743932 numaratoare pe 4 biti
743994 multiplexoare 2:1 cu stocare
74422Monostabil multivibrator retriggerabil cu rezistor de temporizare intern
74423Monostabil multivibrator retriggerabil
744404 transceivere de magistrala tridirectionale cu iesiri cu colector in gol
744414 transceivere de magistrala tridirectionale cu iesiri cu colector in gol negate
744424 transceivere de magistrala tridirectionale cu iesiri tri-state
744444 transceivere de magistrala tridirectionale cu iesiri tri-state adevarate si negate
744658 buffere cu iesiri tri-state cu validare comuna
744668 buffere cu iesiri tri-state cu validare comuna si iesiri negate
744678 buffere cu iesiri tri-state cu validari separate pe grupuri de 4
744688 buffere cu iesiri tri-state cu validari separate pe grupuri de 4 si iesiri negate
745408 buffere si drivere de linie cu iesiri tri-state negate
745418 buffere si drivere de linie cu iesiri tri-state
74592Numarator binar pe 8 biti cu registru de intrare paralel
74593Numarator binar pe 8 biti cu registru de intrare paralel si intrari/iesiri tri-state
74594Registru de deplasare pe 8 biti cu latch buffer la iesire
74595Registru de deplasare pe 8 biti cu latch tri-state la iesire
74596Registru de deplasare pe 8 biti cu latch cu colector in gol la iesire
74597Registru de deplasare pe 8 biti cu latch la intrare
74598Registru de deplasare pe 8 biti cu latch la intrare si intrari/iesiri tri-state
74599Registru de deplasare pe 8 biti cu latch la iesire si iesiri cu colector in gol
746208 transceivere de magistrala bidirectionale cu iesiri tri-state negate
746218 transceivere de magistrala bidirectionale cu iesiri cu colector in gol
746238 transceivere de magistrala bidirectionale cu iesiri tri-state
746408 transceivere de magistrala bidirectionale cu iesiri tri-state negate
746418 transceivere de magistrala bidirectionale cu iesiri cu colector in gol
746428 transceivere de magistrala bidirectionale cu iesiri cu colector in gol negate
746448 transceivere de magistrala bidirectionale cu iesiri cu colector in gol adevarate si negate
746458 transceivere de magistrala bidirectionale cu iesiri tri-state
746468 transceivere si registre de magistrala cu iesiri tri-state
746478 transceivere si registre de magistrala cu iesiri cu colector in gol
746488 transceivere si registre de magistrala cu iesiri tri-state negate
746498 transceivere si registre de magistrala cu iesiri cu colector in gol negate
746518 transceivere si registre de magistrala cu iesiri tri-state negate
746528 transceivere si registre de magistrala cu iesiri tri-state
746538 transceivere si registre de magistrala cu iesiri negate tri-state si cu colector in gol
74668Numarator bidirectional sincron pe 4 biti decadic
74669Numarator bidirectional sincron pe 4 biti
746704 registri de cite 4 biti cu iesiri tri-state
74673Registru de deplasare pe 16 biti cu intrare/iesire seriala si registru de stocare cu iesiri paralele
74674Registru de deplasare pe 16 biti cu intrari paralele si iesire seriala
74682Comparator de egalitate cu magnitudine de 8 biti cu rezistori pullup de 20 kΩ la iesiri
74684Comparator de egalitate cu magnitudine de 8 biti
74685Comparator de egalitate cu magnitudine de 8 biti cu iesiri cu colector in gol
74686Comparator de egalitate cu magnitudine de 8 biti cu output enable
74687Comparator de egalitate cu magnitudine de 8 biti cu output enable si iesiri cu colector in gol
74688Comparator de egalitate cu magnitudine de 8 biti cu output enable
74696Numarator decadic bidirectional sincron cu registru de iesire si iesiri tri-state multiplexate, cu stergere asincrona
74697Numarator binar bidirectional sincron cu registru de iesire si iesiri tri-state multiplexate, cu stergere asincrona
74699Numarator binar bidirectional sincron cu registru de iesire si iesiri tri-state multiplexate, cu stergere sincrona


5.2 Echivalenţe TTL ruseşti:Uniunea Sovietica a inceput fabricarea de circuite integrate TTL cu dispunerea semnalelor la pini identica aceleia a seriei 7400, in ultima parte a anilor '60 si prima parte a anilor '70. Codificarea componentelor este diferita de cea a seriei TTL produse in occident. Numele unei componente era format din doua parti: un prefix si un sufix.

Modificarile in tehnologia de fabricatie erau considerate ca fiind serii diferite, fiind identificate prin prefix:


Functia componentei era identificata de sufix, conform tabelului de mai jos:

Codul american Sufixul rusesc Codul american Sufixul rusesc
7400 ЛА3 74140 ЛА6
7401 ЛА8 74141 ИД1
7402 ЛЕ1 74145 ИД10
7403 ЛА9 74148 ИВ1
7404 ЛН1 74150 КП1
7405 ЛН2 74151 КП7
7406 ЛН3 74152 КП5
7407 ЛН4 74153 КП2
7408 ЛИ1 74154 ИД3
7410 ЛА4 74155 ИД4
7411 ЛИ3 74160 ИЕ9
7412 ЛА10 74163 ИЕ10
7413 ТЛ1 74164 ИР8
7414 ТЛ2 74165 ИР9
7415 ЛИ4 74168 ИЕ16
7416 ЛН5 74169 ИЕ17
7417 ЛП4 74170 РП1
7420 ЛА1 74172 РП3
7421 ЛИ6 74173 ИР15
7422 ЛА7 74174 ТМ9
7423 ЛЕ2 74175 ТМ8
7425 ЛЕ3 74180 ИП2
7426 ЛА11 74181 ИП3
7427 ЛЕ4 74182 ИП4
7428 ЛЕ5 74184 ПР6
7430 ЛА2 74185 ПР7
7432 ЛЛ1 74192 ИЕ6
7434 ЛИ9 74193 ИЕ7
7437 ЛА12 74194 ИР11
7438 ЛА13 74195 ИР12
7440 ЛА6 74196 ИЕ14
7442 ИД6 74197 ИЕ15
7450 ЛР1 74198 ИР13
7451 ЛР11 74240 АП3
7453 ЛР3 74241 АП4
7454 ЛР13 74242 ИП6
7455 ЛР4 74243 ИП7
7460 ЛД1 74245 АП6
7464 ЛР9 74251 КП15
7465 ЛР10 74253 КП12
7472 ТВ1 74257 КП11
7474 ТМ2 74258 КП14
7475 ТМ7 74260 ЛЕ7
7477 ТМ5 74261 ИП8
7480 ИМ1 74279 ТР2
7481 РУ1 74283 ИМ6
7482 ИМ2 74295 ИР16
7483 ИМ3 74298 КП13
7485 СП1 74299 ИР24
7490 ИЕ2 74322 ИР28
7492 ИЕ4 74358 ИМ7
7493 ИЕ5 74366 ЛН6
7497 ИЕ8 74367 ЛП11
74107 ТВ6 74373 ИР22
74109 ТВ15 74374 ИР23
74112 ТВ9 74377 ИР27
74113 ТВ10 74381 ИК2
74114 ТВ11 74384 ИП9
74121 АГ1 74385 ИМ7
74123 АГ3 74395 ИР25
74124 ГГ1 74482 ВГ1
74125 ЛП8 74630 ВЖ1
74128 ЛЕ6 74670 ИР26
74132 ТЛ3 AM25S05 ИК1
74134 ЛА19 AM25S07 ИР18
74136 ЛЛ3 AM25S08 ИР19
74138 ИД7 AM25S09 ИР20
74139 ИД14 AM25S10 ИР21


5.4 Cărţi scanate de mine:Titlu: Programarea microcalculatoarelor in sistemul de operare CP/M
Format: PDF
Marime fisier: 83,607,850 bytes
Titlu: Totul despre microprocesorul Z80 - vol.1
Format: fisiere TIF si JPG
Marime totala: 1,515,788,241 bytes
Titlu: Totul despre microprocesorul Z80 - vol.2
Format: fisiere TIF si JPG
Marime totala: 708,252,425 bytes
Titlu: Circuite Electronice
Format: PDF
Marime fisier: 28,044,212 bytes
Titlu: Bazele teoretice si experimentale ale tehnicii microundelor
Format: PDF
Marime fisier: 51,811,125 bytes
Titlu: Circuite integrate CMOS
Format: PDF
Marime fisier: 70,296,579 bytes
Titlu: Circuite si amplificatoare selective
Format: PDF
Marime fisier: 18,135,807 bytes
Titlu: Antene directive cu balansare electronica
Format: PDF
Marime fisier: 40,836,838 bytes
Titlu: Antene TV de banda larga
Format: PDF
Marime fisier: 49,365,688 bytes
Titlu: Antene
Format: PDF
Marime fisier: 25,670,948 bytes
Titlu: Analiza si sinteza circuitelor electrice
Format: PDF
Marime fisier: 74,545,669 bytes
Titlu: Circuite electronice vol.1
Format: PDF
Marime fisier: 75,018,313 bytes
Titlu: Circuite electronice vol.2
Format: PDF
Marime fisier: 82,123,139 bytes
Titlu: Circuite electronice vol.3
Format: PDF
Marime fisier: 71,460,053 bytes
Titlu: Comunicatii digitale - teorie si experiment
Format: PDF
Marime fisier: 22,908,176 bytes
Titlu: Dispozitive magnetice neliniare
Format: PDF
Marime fisier: 109,809,220 bytes
Titlu: Tehnica masurarii tranzistoarelor
Format: PDF
Marime fisier: 67,518,200 bytes
Titlu: Masurari electronice in industrie
Format: PDF
Marime fisier: 99,968,389 bytes
Titlu: Analiza matematica (Marcel Rosculet)
Format: PDF
Marime fisier: 93,908,103 bytes
Titlu: Analiza matematica vol.1 (Miron Nicolescu)
Format: PDF
Marime fisier: 114,832,030 bytes
Titlu: Analiza matematica vol.2 (Miron Nicolescu)
Format: PDF
Marime fisier: 70,684,211 bytes
Titlu: Matematici speciale vol.2 (Gh. Sabac)
Format: PDF
Marime fisier: 98,522,107 bytes
Titlu: Fizica vol.1 (David Halliday, Robert Resnick)
Format: PDF
Marime fisier: 200,004,659 bytes
Titlu: Fizica vol.2 (David Halliday, Robert Resnick)
Format: PDF
Marime fisier: 219,107,080 bytes